4 Temmuz 2014 Cuma
Islak Kek Tarifi
Malzemeler
3 Yemek kaşığı kakao
2.5 Su bardağı un
2 paket vanilin
2 paket kabartma tozu
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
İlk önce şeker ile yumurtalar bir kapta beyazlaşıncaya kadar karıştırılır. Sonra bu karışıma kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeler katılır(Eritilmiş margarinide karışıma ekleyelim). Ortaya çıkan karışım 2 dakika daha karıştırıldıktan sonra içinden bir bardağı alınır ve kenara koyulur. Karışımdan bir bardak ayırdıktan sonra kalan karışımın içine un ve kabartma tozları elenerek koyulur. İyice karıştırılır. tabanına önceden un serptiğimiz ve margarinle yağladığımız tepsiye karışım dökülür. 170 Derecede fırına verilir. Fırında iyice kabarıp piştikten sonra fırından çıkartılır ve önceden ayırdığımız bir bardak karışım üzerine güzelce dökülür. Karışımın diplerede yayılması için kürdanla üzerini delebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder