Sizlere evde limonata yapmanın en iyi yöntemini anlatacağım. Sürahide yapmanızı öneririm. Çünkü sürahi boyutları birbirine yakın olduğu için tadını tam tutturursunuz. Anlatmaya başlayalım.
Gerekli Malzemeler:
4 adet büyük limon.(yüzeyinin aşırı
pürüzlü olması gerekir, aksi takdirde olmaz)
Rendeleme aleti
1 su bardağı toz şeker
Yaklaşık 1 litre içilebilen su
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra 4 adet limonun kabuklarını
rendeliyoruz. Rendeledikten sonra limonları sakın atmayın, saklayın. En sonunda
kullanacağız. Rendelediğiniz limon kabuklarını bir kaba koyun. Üzerine 1 su
bardağı şekeri ilave edin. Ve 1 bardak suyu 1 dakika ısıtıp bu karışıma
ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bu karışımı 65 dakika bir köşede bekletin.
Ama en az 65 dakika bekletin.
Sonra bu karışımı süzgecin içine koyun. Fakat bu süzgeç sıkı
olsun. Aralıkları çok sıkı olsun. Sonra süzgeci sürahinin üzerine tutup kaşıkla
bastırın. Önce kendi suyu çıksın. Sonra süzgecin üzerinden su dökün.
Sürahiyi bu yöntemle doldurduktan sonra az önce kabuklarını rendelemiş
olduğunuz tüm limonların suyunu sürahiye sıkın.
Son olarak iyice karıştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Artık
içebilirsiniz. Eğer istek olursa fotoğraflarla daha kapsamlı anlatabilirim.
Fotoğraflar paylaşabilirim. Yorumlarınızı ve denedikten sonraki sonuçlarınızı
bekliyorum.
J J J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder